Sport

Ryan Babel voor derde keer terug naar Ajax

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ryan Babel voor derde keer terug naar Ajax

De Oranje-international Ryan Babel keert voor de derde keer in zijn voetbalcarrière terug bij Ajax. Hij wordt gehuurd van het Turkse Galatasaray tot het einde van het voetbalseizoen.

Back Home

Bij de Turkse club is Babel niet zeker van een basisplek en hoopt dus op meer speeltijd bij de huidige nummer 1 van Nederland. Hij keerde ook in 2012 terug naar zijn oude liefde en won direct weer de landstitel van de Eredivisie onder Frank de Boer.

Babel vertrok na dat succesvolle seizoen weer naar het buitenland en is dus nu weer voor de derde keer in zijn loopbaan terug bij de club waar het allemaal begon.

Mooie Carrière

Babel startte zijn voetbalcarrière bij de jeugd van Ajax. Hij doorliep alle jeugdelftallen en brak in 2004 door in het eerste van Ajax. De toen 17-jarige voetballer maakte al snel een naam voor zichzelf en was geliefd onder de fans van de club uit de hoofdstad.

Babel heeft een mooie carrière achter de rug. Na zijn succes in de Eredivisie vertrok hij op jonge leeftijd naar het Engelse Liverpool. Daarnaast heeft hij onder meer in Duitsland en Spanje gespeeld. De Amsterdammer speelde al op jonge leeftijd interlands en komt de laatste twee jaren weer voor in de plannen van het huidige Nederlands elftal.

Ster advertentie
Ster advertentie