Sport

Ziyech stopt definitief als international van Marokkaans elftal

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Ziyech stopt definitief als international van Marokkaans elftal

Hakim Ziyech zet definitief een punt achter zijn interlandcarrière bij het Marokkaans elftal. Dat heeft de Chelsea-speler vandaag laten weten in een interview.

"Definitieve beslissing"

"Dat is mijn definitieve beslissing. Het is heel duidelijk voor mij hoe het er daar aan toegaat en ik richt me nu maar op één ding en dat is mijn club." Vorige week werd wederom duidelijk dat Ziyech en Vahid Halilhodzic, bondscoach van Marokko, niet met elkaar door een deur kunnen. Tijdens een interview zei de bondscoach dat hij een speler die de sfeer in de groep verpest niet kan oproepen. Daarmee doelde hij op Ziyech.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Leugens"

Volgens Halilhodzic deed Ziyech alsof hij geblesseerd was, zodat hij niet opgesteld hoefde te worden. Ook zou Ziyech niet willen trainen en neemt hij het elftal niet serieus. De 28-jarige spelmaker zegt de keuze van Halilhodzic om hem niet meer op te roepen te respecteren. "Ik moet die keuze respecteren, maar als er ook nog eens allemaal leugens bij komen kijken, dan is het voor mij duidelijk."

Uitschakeling

Marokko werd vorige week uitgeschakeld in de Afrika Cup na een 2-1 nederlaag tegen Egypte. Na de uitschakeling liet Halilhodzic weten dat hij niet eens meer zal overwegen om Ziyech te selecteren voor het Marokkaans elftal. Het is niet duidelijk of Ziyech terug zou willen keren als de bondscoach opstapt.

Ster advertentie
Ster advertentie