Sport

Hoe komt het dat Curaçao zoveel honkbalprofs levert?

foto: YouTube: MLB
  1. Newschevron right
  2. Hoe komt het dat Curaçao zoveel honkbalprofs levert?

Voor een land met maar 150.000 inwoners, levert Curaçao relatief veel professionele honkballers af in de Major League Baseball (MLB). Een op de 10.000 inwoners wordt professioneel honkballer in de Verenigde Staten. De MLB is daarom in de korte docu A Small Island op zoek gegaan naar het geheim achter dit kleine eiland vol talent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meulens, Jones en Albies

In de MLB-docu spreken ze met legendes als Hensley Meulens en Andruw Jones. Ook de nieuwe sterren zoals Ozzie Albies en Jurickson Profar komen aan het woord. Wat direct opvalt is de trots van Curaçaose spelers. Ze zijn geen van allen vergeten waar ze vandaan komen en willen allemaal iets terugdoen voor de gemeenschap.

Clinics op Curaçao

De eerste professionele Curaçaose honkballer Hensley Meulens houdt nu al dertig jaar honkbalclinics op Curaçao. En dat heeft zeker impact. Inmiddels zijn er al meerdere jongens goed terechtgekomen in de States. En al die mannen blijven terugkomen om de jeugd te stimuleren. Ze helpen bij de clinics en doneren geld voor betere faciliteiten. En dit alles zodat de nieuwe generatie de stap makkelijker kan maken.

Ster advertentie
Ster advertentie