Sport

Judocoach zorgt voor ophef nadat hij judoka bitch slaps geeft

foto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Judocoach zorgt voor ophef nadat hij judoka bitch slaps geeft

Judocoach Claudiu Pusa heeft een wel heel opmerkelijke manier om de Duitse judoka Martyna Trajdos op te peppen. Zo gaf hij haar twee rake bitch slaps in het gezicht. De beelden zorgden voor heel wat opschudding op social media en de judocoach heeft nu een 'ernstige officiële waarschuwing' gekregen van de internationale judofederatie IJF.

'Niet te tolereren'

Op de beelden is te zien hoe de coach Trajdos bij haar kraag pakt en haar flink 'wakker schudt' voordat ze aan haar wedstrijd begint. Vervolgens geeft hij haar twee klappen in het gezicht. "Judo is een educatieve sport en dit soort gedrag is niet te tolereren. Dit gaat tegen de morele code van judo in", liet IJF weten via Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet hard genoeg'

De 32-jarige Trajdos verloor haar wedstrijd uiteindelijk tegen de Hongaarse Szofi Ozbas en verdedigde de actie van haar coach. "Blijkbaar was het niet hard genoeg", schreef ze op Instagram. "Zoals ik al heb gezegd, is dit het ritueel dat ik voor het toernooi heb gekozen. Mijn coach doet alleen maar wat ik hem vraag om mij op te peppen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie