Sport

Marokko met opgeheven hoofd naar huis: "Alleen maar kippenvel"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Marokko met opgeheven hoofd naar huis: "Alleen maar kippenvel"

Het is het team van Marokko helaas niet gelukt om verder te komen op het WK, maar een ding is zeker: ze hebben van het begin tot het eind gestreden! El Ahmadi, Nordin Amrabat en Hervé Renard kijken met trots terug op het toernooi.

Genoten

El Ahmadi weet het avontuur van Marokko op het WK goed te verwoorden: "Al met al is het balen dat je niet meer eruit heb gehaald, je had elke wedstrijd kunnen afsluiten met gelijkspel of winnend. Ik denk dat we er in fases zeker wel stonden." De speler van Marokko is teleurgesteld dat het team niet door is, maar heeft toch genoten van het toernooi.

"Ik kwam elke wedstrijd met een glimlach bij de stadions. Dat ik dit nog op 33 jaar nog mocht meemaken. Ik heb genoten en alleen maar kippenvel gehad."

VAR

Het team heeft wel een klein beetje een zure nasmaak. Ze voelen zich namelijk benadeeld door de scheidsrechters en met name de videoscheidsrechters. Dat liet Nordin Amrabat ook direct na de wedstrijd tegen Spanje weten. Je hoort misschien niet wat hij precies zei, maar als je een beetje kan liplezen begrijp je wel wat hij bedoelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fans

Nordin Amrabat vindt het spijtig dat het team eruit ligt. Ook hij had het gevoel dat er meer in had gezeten. Toch heeft hij zeker genoten van het toernooi en bedankt hij alle fans voor het support:

"Ik heb genoten van de Marokkaanse fans. De stadions zaten vol met Marokkanen, de sfeer was fantastisch."

Trots

Bij de bondscoach van Marokko, Hervé Renard, overheerst het gevoel van trots. Zeker als je kijkt dat het team zich goed staande heeft weten te houden tegen twee van de beste landenteams ter wereld: Portugal en Spanje. Volgens hem kan iedereen met een opgeheven hoofd naar huis.

"We hebben Marokko op goede wijze vertegenwoordigd en zullen dit WK nooit vergeten. Het was magisch om mee te doen en we willen alle landen die zich bij de laatste zestien geschaard hebben succes wensen, met name de twee Afrikaanse landen die nog in de race zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie