Sport

Voortaan degraderen er twee clubs uit de Eredivisie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voortaan degraderen er twee clubs uit de Eredivisie

Groot nieuws in Eredivisieland: voortaan degraderen niet één, maar twee voetbalploegen direct uit de Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie! De Eredivisie CV meldt vandaag dat de regel al vanaf het seizoen 2019/2020 ingaat.

Play-offs

Dit seizoen waren de nummer zestien en zeventien verplicht tot het meespelen in de play-offs om promotie/degradatie. Vanaf volgend seizoen doet alleen de nummer zestien mee aan de play-offs.

Flexibele speeldata

Het aantal degradanten en promovendi zijn niet de enige veranderingen. Clubs die Europees spelen, stromen voortaan bij de laatste 32 in tijdens het KNVB bekertoernooi. Daarnaast komt er meer flexibiliteit in het vaststellen van speeldagen en speeltijden.

Herenakkoord jeugdelftallen

In de jeugdelftallen is de grootste verandering dat er een herenakkoord dat gesloten is tussen Nederlandse voetbalclubs die een jeugdopleiding met internationale status hebben. Dat is een overeenkomst die inhoudt dat ze geen jeugdspelers meer bij elkaar weghalen.

Money

Daarnaast zijn er ook nog wat veranderingen in mediagelden en in de manier waarop het de inkomsten en solidariteitsgelden uit UEFA-toernooien wordt verdeeld over de betaaldvoetbalclubs.

Ster advertentie
Ster advertentie