Sport

Voetbalfans in Canada woedend nadat Messi, Suárez en Busquets niet komen opdagen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetbalfans in Canada woedend nadat Messi, Suárez en Busquets niet komen opdagen

In Vancouver heerste grote teleurstelling nadat Lionel Messi, Luis Suárez en Sergio Busquets niet verschenen voor de wedstrijd van Inter Miami tegen de Vancouver Whitecaps. Een recordaantal van 54.000 fans, waaronder velen die normaal geen voetbal kijken, hadden kaartjes gekocht in de hoop de legendarische spelers te zien.

EEN BITTERE PIL

De verwachtingen waren hoog, maar de werkelijkheid bleek een bittere pil: Lionel Messi en zijn voormalige Barcelona-teamgenoten kwamen niet opdagen. Er was van tevoren al twijfel of de 36-jarige Messi, die momenteel speelt voor Inter Miami, de lange reis van ongeveer 4500 kilometer zou maken. Gezien zijn leeftijd en de prioriteit van andere belangrijke wedstrijden, was zijn komst naar Vancouver onzeker. Ondanks deze twijfels, hadden fans in Vancouver honderden tot soms duizenden euro's betaald voor tickets. Sommigen hadden zelfs pakketten van meerdere wedstrijden aangeschaft om een glimp van het Argentijnse fenomeen op te vangen. De Vancouver Whitecaps, die in de Western Conference spelen, hebben zelden de kans om tegen een club uit de Eastern Conference te spelen, wat de wedstrijd extra bijzonder maakte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NO MESSI AROUND

De afwezigheid van Messi zorgde voor grote verontwaardiging onder de fans. Tickets die aanvankelijk peperduur waren, werden net voor de wedstrijd voor een fractie van de prijs aangeboden. De situatie verergerde toen ook bekend werd dat Luis Suárez en Sergio Busquets, beiden voormalige Barcelona-sterren, niet zouden spelen. Zelfs een Canadese politicus sprak Messi aan via sociale media, met de boodschap dat duizenden kinderen op hem wachtten. Uiteindelijk was alleen Jordi Alba, eveneens een ex-Barcelona speler, aanwezig, maar zijn aanwezigheid kon de teleurstelling niet wegnemen.

De Vancouver Whitecaps, een club die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert, vond de situatie gênant. Ondanks eerdere waarschuwingen dat er geen garanties waren wie er zou spelen, voelden de fans zich bedrogen. Om de pijn te verzachten, werden de prijzen van eten en drinken in het stadion gehalveerd en kregen alle 54.000 toeschouwers een gratis ticket voor een toekomstige wedstrijd aangeboden. Tijdens de wedstrijd scandeerde het publiek: "Where is Messi?!" Sommige fans gingen zelfs zo ver dat ze de naam Messi op hun shirts met tape veranderden in Missing of No Messi around. Tot overmaat van ramp verloren de Vancouver Whitecaps de wedstrijd met 1-2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NIET DE EERSTE KEER

Het is niet de eerste keer dat fans teleurgesteld zijn door de afwezigheid van Messi. Een soortgelijke situatie deed zich voor in Hongkong, waar fans hoge bedragen betaalden voor een oefenwedstrijd waarin Messi uiteindelijk niet speelde. Dit is het lot van een wereldster die buiten Europa speelt in de nadagen van zijn carrière: de verwachtingen zijn hoog, maar het is onmogelijk om overal te schitteren op zo'n leeftijd.

Ster advertentie
Ster advertentie