Sport

VIDEO: Feyenoord (nog?) geen landskampioen

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Feyenoord (nog?) geen landskampioen

Feyenoord is er vandaag niet in geslaagd om landskampioen te worden. De Rotterdammers verloren tegen alle verwachtingen in met 3-0 van stadsgenoot Excelsior. Daardoor wordt het kampioenschap pas op de laatste wedstrijddag beslist. Door het verlies van Feyenoord en de winst van Ajax kruipen de Amsterdammers tot op één punt van de Rotterdammers. Feyenoord moet volgende week dus thuis winnen van Heracles. Bij een eventueel verlies of gelijkspel wordt Ajax bij winst kampioen van Nederland.

Fans van Feyenoord waren zondag massaal naar de havenstad getrokken om de wedstrijd te zien en mogelijk het landskampioenschap al te vieren. Duizenden supporters zaten in het stadion van Excelsior, maar ook in De Kuip en in het centrum stonden grote schermen waar naar de wedstrijd gekeken kon worden.

Feyenoord gesteund

Winst of verlies, duizenden Feyenoorders geloven nog steeds in het landskampioenschap. De fans bij De Kuip bleven hun voetballers bij aankomst in De Kuip toejuichen na het verlies bij Excelsior. Ze zongen massaal: "Wij worden kampioen!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rellen in Rotterdam

Na het verlies van Feyenoord liep het uit op rellen in het centrum van Rotterdam. Teleurgestelde supporters bekogelden de politie met flesjes en vuurwerk. De ME heeft met meerdere charges geprobeerd om de rust weer terug te laten keren, maar het blijft nog onrustig in de havenstad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie