Sport

Remy Bonjasky: “Je verdient per wedstrijd tegen de miljoen”

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Remy Bonjasky: “Je verdient per wedstrijd tegen de miljoen”

Het langverwachte gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor is een feit! Zoals veel kenners al hadden verwacht, won Mayweather en haalde hij het afgelopen weekend een flink bedrag binnen. Er wordt gezegd dat hij maar liefst 300 miljoen dollar zou hebben gekregen. Maar waar komt al dat geld vandaan? Remy Bonjansky vertelde vanochtend bij FunX hoe boksers zoveel geld kunnen verdienen.

Bakken met geld

Als bokser weet Remy natuurlijk hoe het werkt met de geldstromen binnen dat wereldje. Vooral tv-deals in de Amerika zelf betalen een groot deel mee. Daarnaast zijn er ook sponsordeals, waarbij er contracten getekend moeten worden, want tja, bakken met geld worden sowieso gemaakt.

“De beelden die worden gezien, worden ook aan het buitenland verkocht, dus de hele wereld heeft meegekeken. Ook Nederland heeft meegekeken, dus iedereen betaalt er een stukje aan mee. Wij die een paar euro’s hebben betaald om deze wedstrijd te kijken, hebben ook meebetaald aan hun paycheck.”

De toekomst

Nu worden dit soort bedragen nog maar weinig uitbetaald aan boksers, maar volgens Remy zou het in de toekomst nog vaker voor kunnen komen. Alleen is het niet te vergelijken met kickboksen. Remy noemt het nog een vrij jonge sport, dus er zal nog hard aan gewerkt moeten worden.

“Boksen is in Amerika altijd al iets groots geweest. Ze blijven het pushen naar een ander niveau en ik denk dat we nog niet eens het plafond hebben geraakt, dus er zouden straks nog meer van dit soort bedragen uitbetaald kunnen worden aan nog meer grote kampioenen. In de kickbokswereld is dit nog lang niet zo. Je verdient per wedstrijd tegen de miljoen, maar nog niet over de miljoen.”

Ster advertentie
Ster advertentie