Sport

Proflicentie Vitesse in gevaar: club verliest kort geding

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Proflicentie Vitesse in gevaar: club verliest kort geding

De proflicentie van voetbalclub Vitesse is in gevaar. De club uit Arnhem speelt zijn thuiswedstrijden momenteel in het GelreDome, maar de vraag is hoelang dat nog het geval zal zijn. De onderhandelingen over de verlenging van de huurovereenkomst zitten namelijk muurvast. Mocht de voetbalclub niet voor 1 maart (morgen) een speellocatie doorgegeven hebben voor volgend seizoen, kan de proflicentie van de Arnhemmers ingetrokken worden.

Verlies kort geding

Het huidige contract tussen Vitesse en het GelreDome loopt op 1 oktober af. De Arnhemmers betalen jaarlijks zo'n twee miljoen euro om in het stadion te spelen. Volgens de NOS wil de voetbalclub vanaf komend seizoen echter nog maar 500.000 euro per jaar betalen. Maar dat vindt de verhuurder van het pand dan weer veel te weinig.

Vitesse spande een rechtszaak aan om in het gelijk gesteld te worden. De voetbalclub verloor de vordering echter in zijn geheel. Als de Arnhemmers in de komende maand geen oplossing vinden, staat het voortbestaan van de club op het hoogste niveau op losse schroeven. De club zal dan een keuze moeten maken tussen het betalen van het geëiste bedrag of het opgeven van de proflicentie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vervolgstappen

De club van trainer Phillip Cocu laat in een verklaring weten zich voor te bereiden op vervolgstappen. "Aangezien de motivering ontbreekt, is het nog niet bekend hoe de voorzieningenrechter tot dit oordeel is gekomen. Na ontvangst van de motivering heeft Vitesse de mogelijkheid om hoger beroep in te stellen. Over de situatie met betrekking tot het stadiondossier staat Vitesse in contact met de KNVB."

Eeuwigdurend speelrecht

De club laat verder in het statement weten dat het de stadionkwestie voor de langere termijn wil oplossen. Vitesse beroept zich op het zogenoemde 'eeuwigdurende speelrecht'. In dat kader zullen op 9 en 14 maart nog twee zittingen, die ook wel bodemzaken worden genoemd, plaatsvinden. "De club vertrouwt onverminderd op een positieve afloop van de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht. De club heeft er zodoende vertrouwen in dat het komend seizoen gewoon in GelreDome zal spelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie