Sport

Feyenoordsupporters zamelen geld in voor zieke oud-verdediger Gyan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Feyenoordsupporters zamelen geld in voor zieke oud-verdediger Gyan

Tussen 1996 en 2007 was Christian Gyan een publiekslieveling bij Feyenoord. Inmiddels is de oud-Feyenoorder 38 jaar, heeft hij financiële problemen en gaat het niet goed met zijn gezondheid. Feyenoordsupporters zijn daarom in actie gekomen om hem te helpen.

Problemen

De aanleiding voor de hulpactie is een boek dat afgelopen zaterdag uitkwam. Michel van Egmond schrijft in King - de vele wederopstandingen van Chris Gyan over de vele tegenslagen in het leven van Gyan. De voetballer vertelt in het boek openhartig over zijn hoge schulden, epileptische aanvallen en de zware hersenoperatie die hij wellicht moet ondergaan.

Support

Onder de naam 'Als twaalfde man achter Chris Gyan' zijn Feyenoordsupporters een actie voor de Ghanees gestart. Het motto dat bij de actie staat: "Feyenoorder ben je namelijk niet voor even, Feyenoorder ben je voor het leven." Inmiddels is er al bijna twintigduizend euro opgehaald. Ook gaat een deel van de opbrengst van het boek naar het gezin Gyan.

Het leven van Gyan

Gyan reisde op zijn 17de van Ghana naar Nederland, omdat hij gescout was door Feyenoord. Zonder adviseur tekende hij een contract bij Feyenoord. Hij kreeg niet veel betaald, maar deelde zijn salaris vaak met vrienden en familie in Ghana.

Na zijn proefvoetbalcarrière kreeg hij last van heftige epileptische aanvallen. Hij ondergaat hier nog steeds onderzoeken voor en mogelijk moet hij een risicovolle hersenoperatie ondergaan. Door zijn gezondheidsproblemen moest hij ook zijn baan in de Rotterdamse Waalhaven opgeven. Toch heeft hij nog steeds een optimistische kijk op het leven. Zo vertelt hij in een exclusief interview met het AD.

Ster advertentie
Ster advertentie