Sport

Bokslegende Manny Pacquiao verliest wereldtitelgevecht tijdens langverwachte rentree

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Bokslegende Manny Pacquiao verliest wereldtitelgevecht tijdens langverwachte rentree

Manny Pacquiao heeft zondag de wereldtitel in het weltergewicht verloren. De Filipijnse bokslegende stond na ruim twee jaar in Las Vegas tegenover Yordenis Ugás.

Inactiviteit

Yordenis werd door de jury unaniem tot winnaar uitgeroepen: 115-113, 116-112 en 116-112. De Cubaanse bokser behoudt daardoor zijn titel bij boksbond WBA. Manny had al een tijdje niet meer gevochten. De laatste keer was in juli 2019 toen hij Keith Thurman versloeg en daarmee de wereldtitel in het weltergewicht veroverde. Aan het begin van dit jaar heeft hij die titel moeten afstaan wegens inactiviteit. Hij focuste zich voornamelijk op zijn rol als senator in de Filipijnse politiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wereldtitels

Manny staat op 62 overwinningen, 8 nederlagen en 2 remises. Hij is de enige die in 8 verschillende gewichtsklassen wereldtitels pakte en behoort tot de meest succesvolle boksers aller tijden. Na zijn nederlaag weet Manny niet of hij door wil gaan met boksen. "Ik weet het nog niet. Nu ga ik eerst relaxen en dan zal ik binnenkort een besluit nemen. Ik had het moeilijk in de ring en kon me moeilijk aanpassen. Het spijt me dat ik heb verloren, maar ik deed mijn best."

Ster advertentie
Ster advertentie