Sport

Hardloper wil 10.000 km rennen, maar stort in na 9964 km

  1. Newschevron right
  2. Hardloper wil 10.000 km rennen, maar stort in na 9964 km

Het is sowieso al een bijzondere prestatie om 9.964 km te lopen, maar dat was nét niet het doel dat Samir Singh voor ogen had. De Indiase ultra-marathonrenner wilde in 100 dagen 10.000 km lopen. Helaas stortte hij 36 km voor zijn beoogde doel in elkaar.

Challenge

Samir Singh, die als bijnaam The Faith Runner heeft, liep sinds 29 april (bijna) elke dag 100 km door Mumbai. Dat deed hij zonder enige hulp van diëtisten, masseurs, sponsors en ook zelfs zonder goede hardloopkleding. Via zijn Facebookpagina kreeg hij uiteindelijk steeds meer bekendheid en daarmee ook meer steun van fans.

Ziek

Op de laatste paar dagen van de challenge werd Samir ziek. Op dag 96 kon hij 'maar' 45 km lopen en moest hij opgenomen worden in het ziekenhuis. De verloren km haalde hij op dag 98 in, toen liep hij maar liefst 130 km. De volgende dag liet zijn maag hem weer in de steek en moest hij na 66 km weer naar het ziekenhuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dag 100

Op dag 100, de laatste dag van zijn challenge, werd hij weer wakker met een positieve mindset. Hij startte zijn race om 04:00 uur en wist na ruim elf uur de dagelijkse 100 km te voltooien. Maar de overige kilometers die hij de dagen daarvoor niet had kunnen maken, kon hij niet meer inhalen.

Geen spijt

Of hij de overige 36 kilometers nog wil inhalen? Nee, want de challenge was 100 dagen en niet 101 volgens hem. Toch vindt hij het niet erg dat hij het net niet heeft gehaald. Hij hoopt dat er een andere atleet zijn challenge ooit wil voltooien. Voor nu gaat hij eerst even herstellen van zijn blessures, alle verloren kilo's er weer bij eten en: "Misschien ga ik wel gewoon twee maanden slapen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie