Sport

Maakt het Nederlands elftal nog kans op het WK?

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Maakt het Nederlands elftal nog kans op het WK?

Afgelopen weekend won Oranje met 3-1 van Bulgarije. Het was een lichtpuntje in de interlandweek, waarin het Nederlands elftal eerder pijnlijk onderuit ging tegen Frankrijk (4-0). Met de overwinning op Bulgarije is er nog steeds een kans(je) om naar het WK in Rusland te gaan. Wat moet er daarvoor gebeuren?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zweden

Het Nederlands elftal moet eerste of tweede worden in de poule om zich te plaatsen voor het WK. De eerste plaats zit er waarschijnlijk niet in. De huidige nummer een, Frankrijk, zal de laatste twee wedstrijden tegen Bulgarije en Wit-Rusland waarschijnlijk gaan winnen. Oranje zal dus voor plek twee moeten strijden, die momenteel bezet is door Zweden. Op 10 oktober moet het allemaal gaan gebeuren. Op deze dag is de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen de Scandinaviërs.

Allesbeslissende wedstrijd

Voordat Oranje tegen Zweden speelt, voetbalt het Nederlands elftal eerst nog tegen Wit-Rusland. Het land van Zlatan speelt eerst nog tegen Luxemburg. Oranje zal met zoveel mogelijk doelpunten van Wit-Rusland moeten winnen om qua doelsaldo niet achter te blijven op Scandinaviërs. Zweden zal waarschijnlijk gaan winnen van Luxemburg. Als zowel de Nederlanders als Scandinaviërs winnen, komt het aan op de onderlinge wedstrijd.

DOELSALDO

Niet alleen moet er gewonnen worden van de Zweden, er moet ook gewerkt worden aan het doelsaldo. Als alles blijft zoals het nu is, heeft Oranje een overwinning met drie doelpunten verschil nodig om de Scandinaviërs te passeren. Hoe meer Zweden echter scoort tegen Luxemburg, hoe meer doelpunten Oranje goed moet maken in de wedstrijd tegen Wit-Rusland en in de wedstrijd tegen de Scandinaviërs zelf.

Nummer twee

Stel dat Oranje nummer twee wordt, dan wil dat nog niet zeggen dat het Nederlands elftal naar het WK gaat. Er zijn negen poules, waarvan de slechtste nummer twee uiteindelijk niet doorgaat. Op dit moment is dat Nederland. Het belangrijkste is dus om alle wedstrijden te winnen en zoveel mogelijk doelpunten te maken, om zo niet de slechtste nummer twee te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie