Sport

Sébastien Haller verruilt Ajax voor Borussia Dortmund

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sébastien Haller verruilt Ajax voor Borussia Dortmund

Sébastien Haller gaat Ajax na anderhalf jaar verlaten. De Frans-Ivoriaanse spits zet namelijk zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de Duitse topclub Borussia Dortmund.

35 miljoen

Transferspecialist Fabrizio Romano bevestigt via Twitter dat het een done deal is. Ajax houdt ook een aardig bedrag over aan de transfer. Het gaat om 31 miljoen, maar dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 35 miljoen. Haller kwam in januari 2021 voor 22,5 miljoen euro over van het Engelse West Ham United en werd daarmee de duurste aankoop in de geschiedenis van Ajax.

Volgens Fabrizio Romano is Dortmund zich al aan het voorbereiden op de medische keuring en presentatie van de spits. De Duitse krant BILD meldt dat Haller maar liefst elf miljoen euro op jaarbasis gaat verdienen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Succesvolle tijd

Haller heeft afgelopen seizoen een succesvol jaar gehad. Hij scoorde 21 goals in 31 Eredivisiewedstrijden en eindigde als derde - achter Karim Benzema en Robert Lewandowski - op de topscorersranglijst van de Champions League met 11 goals.

Ster advertentie
Ster advertentie