Sport

Voetballer Mokhtar openhartig over aanval van Turkse trainer op vliegveld

foto: youtube/AndyMelisa
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Mokhtar openhartig over aanval van Turkse trainer op vliegveld

Youness Mokhtar schittert bijna wekelijks bij PEC Zwolle en heeft het daar naar zijn zin, maar hij droomt nog steeds van een voetbalcarrière in het buitenland. Een club uit Saoedi-Arabië of het Turkse Kayserispor gaat het waarschijnlijk niet meer worden, want dat liep de afgelopen jaren slecht af. Bij Andy in de auto vertelde Mokhtar openhartig over de vreemde contracten, regels én een aanval op hem en zijn broer op het vliegveld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangevallen op vliegveld

Na een vreemde periode bij FC Twente ging Mokhtar naar Saoedi-Arabië. Daar ontdekte hij al snel dat zijn collega's ongemotiveerd waren omdat ze al zeven maanden geen geld hadden ontvangen. Hij merkte zelf al snel dat de club er alles aan deed om niet aan de contractuele voorwaarden te voldoen. "Je moest echt op je hoede zijn. Ze zeiden dat ik niet hoefde te komen op een training, maar een Poolse voetballer wees mij op een groep Brazilianen." Die jongens waren eerder niet op een training verschenen en konden hun koffers pakken wegens werkweigering.

Raar contract

Youness Mokhtar vertelde Andy van der Meijde dat hij nooit open is geweest over zijn periode bij Kayserispor, maar in de auto gingen alle remmen los. Hij sprak onder andere over de vreemde contracten met rare regeltjes die Kayserispor hem aanbood. Daarin stonden onder andere boetes van € 25.000 euro en verplicht melden bij de club als je de stad zou verlaten. "Maar ook rare betalingsconstructies zoals je salaris verdeeld in vier termijnen per jaar. In dat soort rare regels en boetes had ik geen zin," aldus Mokhtar. Wegkomen uit Kayseri was echter niet zo simpel: "Het was een heel gedoe op het vliegveld, geruzie en vechten enzo."

Kickboksen op het vliegveld

Terwijl Mokhtar en zijn broer op een tussenvlucht naar Istanbul stonden te wachten, brak de hel los: "Ineens hoorde ik twintig Turken schreeuwen." De trainer, de president en anderen kwamen naar het vliegveld om verhaal te halen. "Wat ik heb gehoord is dat de president hem heeft gezegd dat ik bij een concurrent zou tekenen. De trainer voelde zich daardoor genaaid." Al scheldend kwamen ze volgens hem richting hen lopen: "De president probeerde mijn broer een low kick te geven, maar mijn broer is kickbokser dus zijn scheenbeen is taai. Die president stapte gelijk terug en ik duwde de trainer weg. Gelukkig kwamen er snel beveiligers om hun weg te halen. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt of ergens gelezen. Die vlucht was paranoia. Ik vroeg me constant af of iemand ons in Istanbul stond op te wachten."

Ster advertentie
Ster advertentie