Sport

Ajaxspelers vieren feest na plaatsing achtste finales Champions League

  1. Newschevron right
  2. Ajaxspelers vieren feest na plaatsing achtste finales Champions League

Het is Ajax gelukt! De club uit Amsterdam heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Ajax won gisteren met 2-0 van AEK en verzekerde zich daarmee van een plaats bij de beste 16 ploegen van Europa. Het is voor het eerst in dertien jaar dat dat de club gelukt is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Belangrijke prestatie

De overwintering in de Champions League levert Ajax in totaal 61,9 miljoen aan inkomsten op. Daarnaast stijgt Nederland door de prestatie van Ajax een plekje op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Nederland staat nu op de elfde plek en daarmee is de kans groter dat een Nederlandse club zich kwalificeert voor Europese toernooien.

Trots

Erik ten Hag is trots op zijn ploeg. Aan NOS vertelt hij dat hij ziet dat het team zich goed ontwikkelt, maar dat er nog wel verbeterpunten zijn: "We zullen meer kansen moeten creëren en de eerste kans moet ook meteen raak zijn." De honger van de Ajacieden is echter nog niet gestild, want ze willen nog meer bereiken. Het belangrijkste is dat Ajax wint van Bayern München zodat ze groepshoofd worden. In dat geval spelen ze in de achtste finale namelijk tegen de nummer twee uit een andere groep.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie