Sport

Poolse voetballers weigeren tegen Rusland te spelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Poolse voetballers weigeren tegen Rusland te spelen

Volgende maand staat het WK-kwalificatieduel tussen Polen en Rusland op het programma, maar de spelers van Polen weigeren tegen de Russen in actie te komen vanwege de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de voorzitter van de Poolse voetbalbond, Cezary Kulesza, op Twitter.

'Geen woorden, maar daden'

"Het is niet meer de tijd van woorden, maar van daden", klinkt het in de tweet van Kulesza. "Vanwege de escalatie en agressie van Rusland tegenover Oekraïne is het Poolse team niet van plan om de play-offwedstrijd tegen Rusland te spelen. Dat is het enige juiste besluit." Ook zegt hij in gesprek te zijn met de Zweedse en de Tsjechische voetbalbond om gezamenlijk een statement te maken bij de FIFA. De winnaar in de wedstrijd tussen Zweden en Tsjechië moet het namelijk opnemen tegen Rusland of Polen in de strijd om een WK-ticket.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanvoerder Lewandowski

Ook sterspeler en Polen-aanvoerder Robert Lewandowski heeft zich op Twitter uitgelaten over de situatie. "Ik kan me niet voorstellen dat ik een wedstrijd tegen Rusland speel, terwijl de militaire agressie in Oekraïne nog bezig is. Russische voetballers en fans zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niks aan de hand is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie