Sport

De beste NBA-Speler krijgt voortaan de Kobe Bryant MVP Award

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. De beste NBA-Speler krijgt voortaan de Kobe Bryant MVP Award

Als eerbetoon aan de overleden basketballegende is de jaarlijkse prijs voor de man van de wedstrijd in de All Star Game van naam veranderd. Eerder was dit simpelweg de MVP award, maar daar is nu de naam Kobe Bryant aan toegevoegd. De Los Angeles Clippers speler Kawhi Leonard mocht vannacht de eerste editie van de award ontvangen.

Speciale band met Kobe

Leonard werd gekozen tot MVP na een indrukwekkende prestatie tijdens de All Star Game. Hij zat in het team van Lebron James dat met 157 punten won van het team van Giannis Antetokounmpo met 155 punten. Hij reageerde dankbaar: “Ik had een speciale band met Kobe Byrant. Woorden kunnen niet uitleggen hoe blij ik hiermee ben. Hij betekende veel voor me. Hij is een grote inspiratiebron in mijn leven.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

All Star Weekend

Afgelopen weekend was het All Star Weekend, een paar dagen gevuld met de top van de Amerikaanse basketbal competitie. Het is een jaarlijks spektakel met verschillende spellen zoals de Skills Challenge, de Slam Dunk Competitie en de Three-point competitie. Daarnaast is er ook een wedstrijd voor celebrities zoals Quavo, Common, Bad Bunny en Chance The Rapper. Het grootste spektakel van het weekend is de All Star Game waar de top van het Amerikaanse basketbal in erg vriendelijke wedstrijd de strijd met elkaar aangaat. De mooiste punten worden gescoord en er wordt vooral heel veel gelachen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie