Sport

Oerkreet Cristiano Ronaldo na winnen Gouden Bal

  1. Newschevron right
  2. Oerkreet Cristiano Ronaldo na winnen Gouden Bal

De beste voetballer van het jaar...nee, geen Lionel Messi (Barcelona), ook geen Manuel Neuer (Bayern München), maar een andere gladde jongen. Cristiano Ronaldo heeft gisteren voor de derde keer de Gouden Bal in ontvangst mogen nemen op de FIFA-verkiezing in Zürich. Ronaldo was zo blij, dat er een onverwacht harde oerkreet zijn keel uitkwam. Vlak daarna liep zijn zoontje schattig het podium op.Messi moest zijn titel na vier jaar overdragen aan de 29-jarige Portugese aanvaller van Real Madrid. Dit is de derde keer dat Ronaldo de Gouden Bal ofwel FIFA Ballon d'Or 2014 wint.

FIFA-elftal van jaar
De beste voetballers van het jaar kunnen natuurlijk maar in een elftal samen genoemd worden: het FIFA-team. Arjen Robben is de enige Nederlander in het gouden team en staat als aanvaller naast Ronaldo en Messi. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Nederland en vorige week veroverde de voetballer een plekje in het UEFA-elftal van het jaar.

Zij maken het FIFA-team compleet..
De overige topvoetballers uit het FIFA-team bestaan uit Neuer op doel (Bayern München/Duitsland), Ramos (Real Madrid/Spanje), David Luiz (Paris Saint-Germain/Brazilië), Thiago Silva (Paris Saint-Germain/Brazilië), Lahm (Bayern München/Duitsland) in de defensie en middenvelders Iniesta (FC Barcelona/Spanje), Di Maria (Manchester United/Argentinië), Kroos (Real Madrid/Duitsland).
Ster advertentie
Ster advertentie