Sport

'Vijf spelers van Oranje Onder-19 naar huis gestuurd vanwege meiden op kamer'

foto: Xavi Simons is een van de weggestuurde voetballers (ANP)
  1. Newschevron right
  2. 'Vijf spelers van Oranje Onder-19 naar huis gestuurd vanwege meiden op kamer'

Vijf spelers van Oranje Onder-19 konden afgelopen week hun koffer pakken en vertrekken na het overtreden van de coronaprotocollen. Volgens De Telegraaf zou bondscoach Bert Konterman hen weggestuurd hebben vanwege vrouwelijk bezoek in een van de hotelkamers.

Harde muziek

Het gaat om de spelers Ar'jany Martha, Naci Ünüvar, Rio Hillen (allen Ajax), Mimeirhel Benita (Feyenoord) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain). Zij misten maandag de wedstrijd tegen Italië (0-3 verlies). Volgens De Telegraaf hadden Martha en Benita twee meiden uitgenodigd in hun kamer. Toen Simons, Ünüvar en Hillen tijdens een potje FIFA21 harde muziek hoorden komen uit die kamer, besloten ze een kijkje te nemen.

Boosheid spelersgroep

Nadat de drie zagen wat er allemaal in de kamer gebeurde, besloten zij meteen terug te gaan naar hun eigen kamer. Helaas voor hen kwamen ze op de terugweg een teammanager tegen die de bondscoach informeerde over hun 'betrokkenheid'.

De Telegraaf meldt dat het wegsturen van Simons, Ünüvar en Hillen voor boosheid heeft gezorgd binnen de spelersgroep. Zo zouden een aantal spelers bij de bondscoach hebben aangegeven dat het een onterechte beslissing was. Toch bleef Konterman ongenadig.

'Bubbel doorbroken'

"Het klopt dat KNVB-coach Bert Konterman deze spelers heeft weggestuurd vanwege het overtreden van het coronaprotocol. Martha, Benita, Ünüvar, Hillen en Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs", vertelt een woordvoerder van de KNVB aan De Telegraaf. Ook Dillon Hoogewerf (Manchester United) werd eerder weggestuurd, omdat hij meerdere keren te laat kwam.

Ster advertentie
Ster advertentie