Sport

Memphis Depay zorgt voor toename verkoop van witte zweetbanden: "Vraag is 10 keer zo veel als eerst"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay zorgt voor toename verkoop van witte zweetbanden: "Vraag is 10 keer zo veel als eerst"

Memphis Depay heeft witte zweetbanden populair gemaakt in Nederland. De afgelopen dagen kreeg hij veel kritiek toen hij de band droeg tijdens de oefenwedstrijd tegen Canada (4-0) in aanloop naar het EK. Nu blijkt zijn look juist te zorgen voor interesse in het item en niet zo'n beetje ook.

Uitverkocht

Dat merken winkeleigenaren in Nederland na een rondgang langs winkels die de banden verkopen. De afgelopen dagen hebben ze er veel meer verkocht dan normaal. In sommige winkels zijn ze zelfs helemaal uitverkocht. "We kunnen ze nergens meer bestellen, de leverancier heeft ook niks meer", zegt Johan de Jong, eigenaar van feestwinkel.nl. Sinds het duel met Canada verkocht hij twee- tot driehonderd witte zweetbanden.

Ook bij Intersport is er veel vraag naar de zweetband. Normaal gesproken worden er zo'n honderd tot honderdvijftig verkocht, maar nu is de vraag tien keer zo veel. Een woordvoerder van de winkel zegt dat ze dit weekend ineens waren uitverkocht, maar dat het is gelukt om 'een paar extra pallets' in te kopen. "Ik verwacht dat we een groot deel voor de eerste EK-wedstrijd kwijt zijn", zegt de woordvoerder.

Bij een webshop voor carnavalskleding zijn de witte zweetbanden sinds dinsdagochtend uitverkocht. "Wat we normaal gesproken in ongeveer één maand verkopen, is gisteravond in één dag besteld", zegt hij tegen de Telegraaf. "Mocht Memphis een volgend voetbaltoernooi weer met een nieuw modegadget komen, dan ontvangen we van hem graag een belletje zodat we er rekening mee kunnen houden in onze voorraad.”

Discussie over zweetband

De voetballer koos er tijdens het oefenduel voor om met een witte zweetband te spelen. Veel mensen hadden daar een mening over, en die deelden ze online en op televisie maar al te graag.

Ook de NOS vroeg er maandag naar in een interview. Zelf begrijpt de spits van Oranje niet waarom het een belangrijk onderwerp is. "Afgelopen donderdag heb ik twintig minuten de tijd genomen voor de media, maar heb ik niemand er een vraag over horen stellen", zei Depay in het interview. "Who cares? Ik voel me er goed bij. Zie het gewoon als een nieuwe look. Het houdt ook het zweet van mijn hoofd, dus het is ook nog functioneel. En mijn vriendin zegt dat ze het mooi vindt staan, dat is voor mij ook niet onbelangrijk".

Herhaling

Het was niet de eerste keer dat Depay het middelpunt van kritiek was: in 2015 was er veel commotie in de media, omdat de voetballer een hoed droeg. Hij werd toen met de grond gelijk gemaakt door de media, omdat hij volgens velen nog niet genoeg had gepresteerd om een hoed te mogen dragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie