Sport

Nederlandse skateboardster Candy Jacobs mist Spelen door positieve test

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse skateboardster Candy Jacobs mist Spelen door positieve test

Het eerste coronageval binnen het Nederlandse team in Tokio is helaas een feit. Skateboardster Candy Jacobs is positief getest en moet daarom een streep zetten door de Olympische Spelen.

Gebroken hart

"Mijn hart is gebroken", schrijft Candy op Instagram. "Ik ben vanochtend helaas positief getest op corona, wat betekent dat mijn Olympische reis hier eindigt." Jacobs geeft aan dat er alles is gedaan om dit scenario te voorkomen en dat iedereen rekening heeft gehouden met alle voorzorgsmaatregelen. Maar dat mocht helaas niet baten. "Gelukkig hebben we de protocollen gevolgd, zodat mijn mede-skateboarders nog altijd kunnen shinen".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere skateboardsters wel in actie

Jacobs zou maandag in actie komen op het onderdeel street, maar moet nu dus tien dagen in quarantaine. Ontzettend zuur, want skateboarden staat voor het eerst in de geschiedenis op het olympische programma. De andere twee skateboardsters die zich plaatsten voor de Spelen, Keet Oldenbeuving en Roos Zwetsloot, mogen op die dag wel gewoon meedoen.

Parijs 2024

In haar Instagrampost laat Jacobs weten tijd nodig te hebben om haar gebroken hart "te laten genezen en hiervan te herstellen". De post sluit ze met een positieve noot af. "Let's go Paris 2024", schrijft ze doelend op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Ster advertentie
Ster advertentie