Sport

Marokkaans bondscoach Renard neemt schuld op zich: "Ik heb gefaald"

1. Newschevron right
  2. Marokkaans bondscoach Renard neemt schuld op zich: "Ik heb gefaald"

Marokko is gisteren helaas gestrand in de achtste finales van de Afrika Club. De Marokkanen werden uitgeschakeld door Benin na een strafschoppenreeks.

Gefaald

"Ik heb gefaald", zei bondscoach Renard na afloop van de wedstrijd. "Dat zal ik moeten accepteren. Daarop mag ik worden afgerekend, het is niet anders." Volgens de 50-jarige Renard was het team "mentaal niet sterk genoeg". Mogelijk keert hij niet meer terug als bondscoach van Marokko.

Mis

De Marokkanen kwamen in de tweede helft van de wedstrijd op achterstand na een goal van Moise Adilehou. Een kwartier voor tijd wist Youssef En-Nesyri de 1-1 te maken. In de blessuretijd mocht Hakim Ziyech nog een strafschop nemen, maar hij schoot op de paal. Een dure misser voor de speler van de Ajacied, want ook in de verlenging lukte het Marokko niet om te scoren. In de strafschoppenserie ging het mis bij Soufiane Boufal en En-Nesyri. Benin wist wel alle penalty's raak te schieten.