Sport

Conor McGregor gaat na drie jaar terugkeren in de UFC

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Conor McGregor gaat na drie jaar terugkeren in de UFC

Hij is een van de meest spraakmakende UFC-vechters ooit: Conor McGregor. Na een lange periode van afwezigheid in de UFC zal hij binnenkort eindelijk weer terugkeren, meldt Dana White.

COMEBACK

Zijn officiële comeback zal plaatsvinden tijdens UFC 303, zoals aangekondigd door UFC-president Dana White tijdens het historische UFC 300-evenement. De inmiddels 35-jarige McGregor zal de ring betreden tegen Michael Chandler op 29 juni. "Het was allemaal een kwestie van timing”, zei Dana White. Fans verwachten dat dit een wedstrijd is die mogelijk een van de sporthoogtepunten van het jaar kan worden.

MICHAEL CHANDLER

Michael Chandler, die momenteel als zesde gerangschikt staat in de lichtgewichtdivisie, heeft al gevechten achter de rug tegen topvechters als Justin Gaethje, Dustin Poirier en Tony Ferguson. De confrontatie tussen Chandler en McGregor is extra speciaal omdat ze beiden coaches waren in de laatste editie van het televisieprogramma The Ultimate Fighter. Het is traditie dat coaches van dit programma uiteindelijk tegen elkaar vechten, wat deze wedstrijd nog interessanter maakt.

GEBROKEN SCHEENBEEN

McGregor's laatste UFC-wedstrijd, waarin hij tegen Poirier vocht, eindigde dramatisch toen hij zijn scheenbeen brak. Na een intensief herstelproces heeft de Ier zich ook op andere gebieden ontwikkeld, waaronder zijn acteercarrière. Eerder dit jaar maakte hij namelijk zijn acteerdebuut in de film Road House.

Ster advertentie
Ster advertentie