logo
Sport

Het is zeker: Rico Verhoeven en Badr Hari vechten 21 december tegen elkaar

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Het is zeker: Rico Verhoeven en Badr Hari vechten 21 december tegen elkaar

Er is eindelijk een datum: 21 december staan Rico Verhoeven en Badr Hari opnieuw tegen elkaar in de ring. En wel in de Gelredome. Dat maakte de kickboksorganisatie GLORY bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

niet eerder

Het is de tweede keer dat grootste kickboksers tegenover elkaar in de ring staan. En eindelijk in Nederland, want het eerste gevecht in 2016 - tijdens GLORY 35 - was in het Duitse Oberhausen. Dat de wedstrijd nog niet eerder kan plaatsvinden, heeft onder andere te maken met Badrs schorsing van negentien maanden vanwege dopinggebruik. Die is pas in december voorbij.

harde eis

Rico eiste een gevecht tegen Badr en dreigde zijn contract niet te verlengen als dat niet zou geregeld zou worden. Tijdens hun vorige gevecht moest Badr na twee rondes opgeven wegens een armblessure. Beide vechters willen samen weer de ring in, om deze tegenvaller voor het publiek recht te zetten.

nieuwe trainer

Badr zal in aanloop naar het gevecht niet meer trainen met Mike Passenier. Die heeft hij ingeruild voor Said Badaoui. Deze keuze heeft de Marokkaans-Nederlandse vechter gemaakt, omdat hij uit zijn comfort zone wil stappen om het beste uit zichzelf te halen.

Ster advertentie
Ster advertentie