Sport

VIDEO: Turkse voetballer Yasin Öztekin omhelst agenten na dodelijke aanslag

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Turkse voetballer Yasin Öztekin omhelst agenten na dodelijke aanslag

Afgelopen zaterdag kwamen er bij een aanslag in Istanbul 44 mensen om het leven, waarvan 36 politieagenten. Galatasaray-speler Yasin Öztekin stak de collega's van de slachtoffers een hart onder riem tijdens de wedstrijd tegen Gaziantepspor. Dankzij zijn hattrick won zijn club met 3-1. Na zijn eerste doelpunt liep de emotionele voetballer naar de agenten toe om ze te omhelzen. Ook na zijn andere goals richtte hij zich tot de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beşiktaş

Zaterdagavond ontplofte er een autobom in de buurt van het stadion van Beşiktaş, waar op dat moment veel agenten aanwezig waren. Om veiligheidsredenen werd de wedstrijd in het Aslantepe Stadion (Türk Telekom Arena) extra beveiligd.

Steun

Ook de Nederlandse voetballers Nigel de Jong en Wesley Sneijder stonden opgesteld tijdens de wedstrijd tegen Gaziantepspor. Verschillende voetballers herdenken via Instagram de slachtoffers van de terroristische aanslag, die gisteren werd opgeëist door de radicaal-Koerdische groepering TAK.

Weekend vol Aanslagen

De aanslag in Istanbul was niet de enige dit weekend. In Egypte vond er een aanslag plaats in een kerk, waarbij ten minste 27 mensen om het leven kwamen. Bij een aanslag in de haven van Mogadishu in Somalië kwamen er 29 mensen om het leven en raakte er 48 mensen gewond.

Kinderen

In Nigeria werden er dit weekend twee zelfmoordaanslagen gepleegd, vermoedelijk in opdracht van Boko Haram. Bij een aanslag op een markt in Madagali kwamen er zeker 45 mensen om het leven. Zondag probeerden twee meisjes van 7 en 8 opnieuw een aanslag te plegen. Ze lieten hun bomgordel afgaan, nadat ze werden tegengehouden door beveiligers. Of er naast de aanslagplegers nog andere doden zijn gevallen is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie