Sport

Miedema: ‘een mannelijke topvoetballer die uit de kast komt zou goed zijn’

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Miedema: ‘een mannelijke topvoetballer die uit de kast komt zou goed zijn’

Topvoetbalster Vivanne Miedema is van mening dat homoseksualiteit in de voetbalwereld niet geaccepteerd wordt totdat een mannelijke topvoetballer uit de kast komt. In een interview met de BBC deelt de speelster van Arsenal: “als een topvoetballer nu uit de kast komt dan zal dat veel jongens helpen om ook uit te komen voor wie ze zijn.”

Veel normaler bij vrouwen

In het vrouwenvoetbal is de acceptatie van liefde voor hetzelfde geslacht al veel verder. Miedema zelf heeft een relatie met haar teamgenoot Lisa Evans, een van de drie koppels in het basiselftal van de Engelse kampioen Arsenal. De Nederlandse spits is verbaasd: “Ik begrijp nog steeds niet waarom het uitmaakt of iemand homo is. Zeker in het voetbal, waar we allemaal dezelfde passie delen”

Social media

Miedema is geen fan van social media en volgens haar maakt het alles alleen maar erger. De voetbalster vindt dat iedereen te druk bezig is met wat andere denken en dat iedereen zich meer op zichzelf moet focussen. Daar voegt ze aan toe: “wat verandert er als iemand op hetzelfde geslacht valt of niet? Wat maakt het uit of iemand van Nederlandse, Afrikaanse of Australische afkomst is? We zijn allemaal gelijk en laten we dat gewoon accepteren. Geniet van het voetbal en het leven.”

Ster advertentie
Ster advertentie