Sport

8 dingen die voetbalhaters kunnen doen om de voetbalkijkers te irriteren

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 8 dingen die voetbalhaters kunnen doen om de voetbalkijkers te irriteren

Ajax speelt dinsdagavond in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid, maar niet iedereen vindt voetbal leuk om naar te kijken. Het neemt minimaal 90 minuten plus een pauze en wat extra tijd in beslag. Als voetbalhater heb je twee opties: kijk toch geforceerd mee of zorg ervoor dat de voetbalfan dankzij de onderstaande trucjes nooit meer bij jou thuis naar voetbal wil kijken.

1. Ga Stofzuigen

Hoe hard het geluid van de televisie ook aanstaat, die stofzuiger kan altijd harder. Wil je vervelend doen, laat dan 'per ongeluk' (lees: expres) wat vallen en haal de stofzuiger. Doe vervolgens alsof je steeds meer viezigheid ontdekt en het je niet lukt om het snel weg te krijgen.

2. beoordeel voetballers op hun uiterlijk

"Zooo waar komt die Memphis vandaan dan? Kijk die sixpack onder dat strakke shirt en die gespierde benen! Hij mag na de wedstrijd wel even langskomen hoor." Dit is misschien wel de beste verzameling van niet-voetbal gerelateerde zinnen die je vooral moet uitspreken als je iemand wil terroriseren tijdens een wedstrijd.

3. ORGANISEER EEN GIRLS NIGHT

Hij nodigt al zijn vrienden uit voor de wedstrijd. De biertjes staan koud, de handen zitten al in de chipsbak en dan kom jij met je vriendinnen. Niet één, maar meer. Lekker door de wedstrijd heen praten en lachen tijdens een girls night, dat moet wel erger zijn dan een partijdige scheidsrechter.

4. verzin weetjes over voetballers

Iedereen heeft het over de wedstrijd, dus waarom zou jij niet zeggen dat Ronaldo een beroemde zangeres zwanger heeft gemaakt en vader lijkt te gaan worden van een drieling? Voetbalcommentator Sierd de Vos praat tijdens wedstrijden over plaatselijke restaurants en achternichten van voetballers, dus misschien levert het je op langere termijn wel een baan op.

5. Relativeer Tegendoelpunten of benadruk ze extra vaak

Als de favoriete voetbalclub van de voetbalfreak een tegendoelpunt incasseert, dan is er een ongeschreven regel waar iedereen (behalve jij) zich aan houdt: vooral niet praten over dat doelpunt. Zeg dat zijn/haar favoriete club heel gemakkelijk een paar doelpunten zal gaan scoren. Hoe langer de club niet scoort, hoe pijnlijker die zinnen van je worden.

6. ga Op belangrijke momenten voor de televisie staan

Even voor de televisie staan tijdens een vrije trap, hoekschop of strafschop? Dat is misschien wel het vervelendste dat je kan doen. Hou er wel rekening mee dat deze daad in sommige huizen voor vliegende kussens kan zorgen.

7. Vraag de domste dingen

Een voetbalwedstrijd duurt negentig minuten en dat weet bijna iedereen. Er is echter niets mis met tien keer vragen hoe lang de wedstrijd nog duurt, als voetbalfans een belangrijke wedstrijd aan het kijken zijn. Voor de variatie kan je ook vragen naar buitenspel en wanneer er sprak is van hands.

8. Maak bij iedere overtreding een VAR-gebaar

De VAR is het videoscheidsrechtersysteem waardoor de wedstrijden dit seizoen steeds stil liggen. Dit zorgt enorm voor frustraties bij voetbalfans. Moet je je voorstellen dat iemand het tien keer voor je neus doet terwijl je voetbal kijkt. Daarom: doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie