Sport

'Ahmad Mendes Moreira doet aangifte van racisme door supporters FC Den Bosch'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Ahmad Mendes Moreira doet aangifte van racisme door supporters FC Den Bosch'

Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira heeft volgens RTL Nieuws aangifte gedaan tegen de groep supporters van FC Den Bosch die hem afgelopen zondag racistisch bejegenden. Er werden racistische uitingen gedaan, oerwoudgeluiden gemaakt en zwartepietliedjes gezongen zodra Mendes Moreira aan de bal kwam. Het Openbaar Ministerie werkt inmiddels ook aan een zaak en daarbij kunnen ze de getuigenverklaringen van Excelsior goed gebruiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rode kaart tegen racisme

Excelsior heeft z'n eigen supporters opgeroepen om bij de komende thuiswedstrijd tegen Volendam een statement te maken tegen racisme. Ze roepen iedereen op om in de achttiende minuut een rode kaart uit te delen aan racisme. Ze gebruiken bewust het nummer achttien, omdat dit het rugnummer is van Ahmad Mendes Moreira.

Hitlergroet = wegwerpgebaar

Het Openbaar Ministerie liet donderdagochtend nog weten dat de supporter van FC Den Bosch die zijn rechterarm strekte, niet vervolgd wordt. Het zou niet gaan om een Hitlergroet, maar om een wegwerpgebaar: "Het gaat in onze ogen om een meer algemene wegwerpbeweging. Wij hebben ook niet kunnen vaststellen dat die bewegingen gepaard gingen met (discriminatoire) uitingen in de richting van de speler van Excelsior."

Ster advertentie
Ster advertentie