Naar homepage
Sport

Lionel Messi woest op voorzitter FC Barcelona

foto: AFP/FC Barcelona
  1. Newschevron right
  2. Lionel Messi woest op voorzitter FC Barcelona

Voetballers van FC Barcelona ondervinden ook de gevolgen van het coronavirus. Lionel Messi, Frenkie de Jong en de andere spelers van de voetbalclub moeten gedurende de coronacrisis genoegen nemen met slechts 30 procent van hun salaris.

Uiteraard zijn de voetballers niet de enige mensen werkzaam bij de club, maar gelukkig hoeven andere werknemers niet te vrezen voor minder salaris. Dankzij het akkoord van de voetballers kunnen alle medewerkers van de club wel hun volledige salaris ontvangen. De spelers brachten het nieuws vandaag naar buiten door middel van een verklaring via hun sociale media.

Messi is kritisch

Het naar buiten brengen van het statement betekent echter niet dat iedere speler tevreden is met de beslissing. Lionel Messi is namelijk uitermate kritisch over het besluit, en dan vooral over manier waarop deze tot stand is gekomen. "Het is verbazingwekkend dat er binnen de club mensen zijn die ons onder een vergrootglas willen leggen", zo laat de voetballer weten.

De voorzitter van de club zou veel druk hebben uitgeoefend op de voetballers om hun salaris in te leveren en daarover is Messi nogal pissig. "We worden onder druk gezet om iets te doen dat we altijd al van plan waren. Het idee voor salarisverlaging was er al langer. We begrijpen heel goed dat dit uitzonderlijke tijden zijn. Er zijn inderdaad een paar dagen verstreken voordat er definitief een akkoord op tafel is gekomen. Dat is alleen maar omdat we op zoek waren naar de juiste formule om de club en zijn medewerkers optimaal te helpen in deze moeilijke tijden."

Statement FC Barcelona

FC Barcelona laat in een statement weten de voetballers dankbaar te zijn. Een gedeelte van het (Spaanse) statement luidt als volgt: "De club bedankt de profs voor hun betrokkenheid in deze uitzonderlijke situatie, veroorzaakt door deze noodsituatie op het gezondheidsvlak", klinkt het in het statement.

Vorige week nog meldden Spaanse media dat de spelers het voorstel van voorzitter Josep Maria Bartomeu voor een salarisverlaging hadden verworpen. Volgens bronnen zouden spelers, onder wie Messi, bereid zijn een gedeelte van hun salaris in te leveren, alleen vonden zij de 70 procent veel te ver gaan.

Frenkie de Jong

Ook Frenkie de Jong plaatste het bericht op Instagram, Facebook en Twitter. Voor de 22-jarige betekent dit ook een flinke zak geld, aangezien hij met een jaarsalaris van 16 miljoen euro de best betaalde Nederlandse voetballer is.

Ster advertentie
Ster advertentie