Sport

Gevecht tussen Hari en Wrzosek gestaakt na chaos op de tribunes

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gevecht tussen Hari en Wrzosek gestaakt na chaos op de tribunes

GLORY 80, het kickboksevenement dat gisteravond plaatsvond, is gestaakt nadat er tijdens het gevecht tussen Badr Hari en Arek Wrzosek chaos ontstond op de tribunes. Voor het begin van de derde ronde braken er vechtpartijen uit en werd er met stoelen gegooid.

Complete chaos

Voor aanvang van de partij tussen Badr en Wrzosek was het al onrustig op de tribunes. Toen Badr in de tweede ronde neerging door een knie van de Pool, liep het compleet uit de hand. De Marokkaan stond op en haalde het einde van de ronde, maar de derde ronde vond nooit plaats vanwege een 'gebrek aan veiligheid'.

Meerdere personen namen vanuit de ring tevergeefs het woord om de gemoederen te sussen. Uiteindelijk werd besloten het duel te staken, waardoor de main-event tussen Ben Saddikk en Rigters ook niet kon plaatsvinden.

Hooligans

Vanuit de tribunes klonken liederen waaruit duidelijk werd dat er hooligans op de tribunes aanwezig waren. Wrzosek werd gesteund door een groep supporters van de Poolse voetbalclub Legia Warschau. Zij onderhouden nauwe banden met de harde kern van ADO Den Haag. De fans van Badr, ook wel 'Badr Army' genoemd, waren in de meerderheid. Tussen deze twee groepen ontstonden vechtpartijen tijdens het gevecht, waarbij er ook met stoelen werd gegooid terwijl anderen het stadion uitrenden.

Statement GLORY

GLORY, de organisatie achter het evenement, heeft inmiddels in een verklaring afstand genomen van het gedrag van de supporters. "GLORY betreurt het enorm dat het evenement is verstoord door onveilig gedrag van mensen. We zullen nooit accepteren dat de veiligheid van fans die van een avond topsport willen genieten, in gevaar komt."

"We bieden onze verontschuldigingen aan tegenover de fans die het einde van het gevecht van Hari en Wrzosek en het hele gevecht tussen Jamal Ben Saddik en Levi Rigters niet hebben kunnen zien. We willen ook sorry zeggen tegen de vechters die zo hard getraind hebben, zonder in actie te komen. Vechtsport is een sport van respect en eerlijke competitie, in en buiten de ring."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie