Sport

Voetbalclub Chelsea organiseert iftar in stadion

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Voetbalclub Chelsea organiseert iftar in stadion

De Londense club Chelsea FC gaat een paar dagen na het begin van de ramadan een iftar-diner organiseren in het stadion. De gelegenheid is bedoeld voor fans om samen te komen tijdens de islamitische heilige maand.

iftar op Stamford Bridge

Chelsea FC is de eerste Premier League-club die een iftar organiseert in hun stadion, genaamd Stamford Bridge. "Op zondag 26 maart organiseert de Chelsea Foundation een open iftar aan de zijkant van het veld op Stamford Bridge. Het is de eerste keer voor de club, maar ook voor het eerst in een Premier League-stadion", aldus Chelsea in een verklaring. Fans krijgen op die manier de kans om samen met de staf van Chelsea te eten. Vanuit de Chelsea-selectie doen onder anderen Hakim Ziyech en N'Golo Kanté mee aan de ramadan.

Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Ramadan Tent Project, een liefdadigheidsinstelling met als doel om gemeenschappen samen te brengen en begrip voor de ramadan te ontwikkelen.

Ramadan 2023

De ramadan begint dit jaar hoogstwaarschijnlijk op 23 maart en duurt tot en met 20 april. Na die dag wordt het Suikerfeest (Eid al-Fitr) gevierd met een drie dagen durend feest.

Ster advertentie
Ster advertentie