Sport

Ex-voetballer Royston Drenthe brengt vrijdag Quatro EP uit

foto: instagram/roya2faces
  1. Newschevron right
  2. Ex-voetballer Royston Drenthe brengt vrijdag Quatro EP uit

Royston Drenthe voetbalde onder andere bij Feyenoord, Real Madrid en Oranje, maar vanochtend schoof hij zonder bal aan bij Fernando in Start. Roya heeft afscheid genomen van het betaald voetbal en heeft zijn zinnen gezet op een andere game: de hitlijsten! Vrijdag dropt hij onder zijn artiestennaam Roya 2 Faces de Quatro EP met onder andere de tracks Boeman en Vies Feestje die je vandaag voor het eerst hoorde bij FunX.

VERBORGEN ABORTUS

Royston vertelde Fernando dat hij het gevoelige nummer Boeman met Raw Roets in een hele verdrietige periode schreef waarin hij iets zeer pijnlijke ontdekte: "Op het moment dat er een abortus wordt gepleegd, zonder dat je daar van af weet in een huwelijk, is dat pijnlijk en komen er vragen bij je op. Je gaat op zoek naar de reden: is het omdat ik fouten heb gemaakt of speelt er iets anders? Is ze misschien zwanger van iemand anders en weet ze niet van wie het is?"

Vies Feestje

Naast gevoelige nummers staat er ook een dik anthem met Beastelistick & Play op Quatro die Vies Feestje heet. Speciaal voor Fernando omschreef Roya ook zo'n vies feestje: "Je moet denken aan iets dat niet gepland is. Er wordt niet gesproken, maar je weet dat de dames met klasse vandaag zin hebben om los te gaan. De deuren gaan dicht, er wordt een pokoe gedraaid en het gaat los vandaag man."

Anthemquiz

Zijn eigen partyanthem herkent Roya gelukkig wel, maar hoe zit het met andere anthems? Zou hij het Feyenoordlied herkennen? Of de tune van Real Madrid? Dat bleek vanochtend moeilijker dan je zou verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie