Sport

Ajacied David Neres duikt op in WK-video van Brazilië

foto: youtube/nikefutebol
  1. Newschevron right
  2. Ajacied David Neres duikt op in WK-video van Brazilië

Rond ieder WK komt Brazilië met een sicke commercial waarin hun topspelers de hoofdrol spelen. Ook dit jaar zijn de beelden van de sambavoetballers weer lit. We zien onder andere Phillippe Coutinho, Willian, Marquinhos, Thiago Silva en zelfs David Neres van Ajax. Absolute superster Neymar zit ook in de video, maar dan als muurschildering, versnellingspook en zelfs als onderdeel van een voetbalspel. Er zit zelfs een verwijzing in de video naar een oude WK-commercial, met de legendarische Ronaldo die een penalty mist op het vliegveld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bijzondere peptalk

Wat opvalt is dat de voetbalsterren dit jaar niet de absolute hoofdrolspelers zijn in de video. Het draait meer om jongeren, zowel jongens als meisjes, die het Braziliaanse elftal moeten motiveren om de zesde wereldbeker in Rusland te winnen. De video eindigt met een bijzondere peptalk van een klein jochie dat voor kippenvel kan zorgen: "Dit is de tijd om te laten zien waar we voor getraind hebben! (...) Kijk waar we zijn! (...) Geef alles wat je hebt! (...) Dit is Brazilië! Toon geen angst! Dit shirt heeft een geschiedenis!" Misschien moet de Braziliaanse bondscoach overwegen om hem in te zetten tijdens de rust als het team een oppepper nodig heeft.

De track: Leo Justi - Larga o Aço

De aanstekelijke track die je hoort is Larga o Aço van de Braziliaanse producer Leo Justi. In de videoclip van de track zie je dansers de Passinho doen. Dat is een culturele dans die veel voorkomt in de favela's van Rio de Janeiro. De regisseur van de videoclip legt uit dat de Passinho voor velen een passie is die daardoor ook voorkomt dat ze in de criminaliteit belanden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie