Naar homepage
Sport

Voetballer eert overleden moeder met het winnende doelpunt

bron: instagram/trabzondergi
  1. Newschevron right
  2. Voetballer eert overleden moeder met het winnende doelpunt

De Italiaanse voetballer Caleb Ekuban van het Turkse Trabzonspor kreeg eerder deze week te horen dat zijn moeder is overleden. Hij kreeg vrij van de voetbalclub en vloog naar de begrafenis in Italië. Toch besloot hij zichzelf dit weekend beschikbaar te stellen in de wedstrijd tegen Kayserispor. Ekuban viel in de tweede helft in en scoorde de 1-0. Hij vierde het doelpunt uitbundig in tranen en werd daarbij getroost door het hele team.

Moeder eren

Caleb Ekuban vertelde na de wedstrijd dat hij een hele moeilijke avond had, maar dat hij zijn werk doen zag als een manier om haar te eren: "Ik heb na de dood van mijn moeder gedaan wat is moest doen. Het veld op gaan, alle gevoelens opzij zetten en dit bekronen met een doelpunt. Dit was de enige manier waarop ik mijn moeder nog kon eren."

Voor het team

Ekuban keerde niet alleen terug voor zijn moeder, maar ook voor zijn team Trabzonspor: "Wij zijn een hecht team. Al mijn teamgenoten steunden mij en zeiden ook dat ze er ondanks alles altijd voor me zouden zijn. Daarom wilde ik doen wat zij ook deden, door gewoon te komen en te presteren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie