Sport

Jarige LeBron James behaalt mijlpaal in historische wedstrijd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jarige LeBron James behaalt mijlpaal in historische wedstrijd

Op zijn 36e verjaardag heeft LeBron James een bijzondere mijlpaal gehaald. Hij scoorde tijdens het NBA-duel tussen Los Angeles Lakers en San Antonio Spurs voor de duizendste wedstrijd op rij minimaal tien punten. Dat was niet het enige bijzondere aan het duel. Er werd namelijk voor het eerst in de geschiedenis een NBA-team geleid door een vrouw.

Double digits

LeBron James won met zijn club LA Lakers met 121-107 van de San Antonio Spurs. James was verantwoordelijk voor 26 punten en behaalde daarmee dus zijn eigen mijlpaal. Zijn reeks van duizend begon op 6 januari 2007, toen hij nog speelde bij de Cleveland Cavaliers.

De basketballer is al een tijdje recordhouder op dit gebied. Op 30 maart 2018 verbrak hij Michael Jordans record toen hij voor de 867e keer op rij de 'double digits', oftewel dubbele cijfers, haalde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrouw aan de leiding

Ook aan de kant van de Spurs was er een historisch moment. De 43-jarige assistent-trainer Becky Hammon mocht de leiding overnemen van Gregg Popovich, nadat hij tijdens het duel werd weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. Dat ze het team plotseling onder haar hoede kreeg, was ook voor haar een verrassing. "Daar kwam ik pas achter toen hij mij aanwees, maar ik had vanavond liever dan wat dan ook willen winnen", aldus Hammon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie