Sport

Vincent Kompany verrast voetbalwereld met twee open brieven

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vincent Kompany verrast voetbalwereld met twee open brieven

Met twee open brieven wist Vincent Kompany zondag de voetbalwereld op z'n kop te zetten. Rond tien uur 's ochtends postte hij het eerste deel op zijn Facebook waarin hij na elf jaar zijn afscheid bij Manchester City aankondigde. Het tweede deel kwam volledig uit de lucht vallen. Daarin schrijft de Belg dat hij speler-trainer gaat worden bij zijn oude club, de Belgische topclub RSC Anderlecht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goede leermeester

Kompany won met Manchester City zo ongeveer alles wat er te winnen viel in Engeland. De laatste drie jaren werkte met tacticus Pep Guardiola als trainer en leermeester. De Spanjaard die eerder successen bracht naar Barcelona en Bayern München wordt gezien als één van de beste trainers van de wereld. "Hij (Guardiola) liet mijn liefde voor voetbal weer bovendrijven. Ik keek mee, deed mee, analyseerde, absorbeerde en studeerde onder hem. Man City speelt het voetbal dat ik wil leren en anderen wil zien spelen en daarom heb ik besloten om de uitdaging aan de gaan bij Anderlecht als speler-trainer", aldus de Belg.

Anderlecht-uitdaging

Door een aantal toevalligheden kwam Vincent Kompany in gesprek met de club waar hij al van kinds af aan supporter van is. Een periode later boden ze hem een baan aan als speler-trainer. De technisch directeur en eigenaar hadden precies een plan voor de topvoetballer uitgestippeld waar hij zich steeds meer in kon vinden. Na lang nadenken heeft Kompany besloten om de uitdaging bij onze zuiderburen aan te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie