Naar homepage
Sport

Iraanse Alireza Jahanbakhsh schrijft geschiedenis als topscorer van de Eredivisie

  1. Newschevron right
  2. Iraanse Alireza Jahanbakhsh schrijft geschiedenis als topscorer van de Eredivisie

AZ-speler Alireza Jahanbakhsh is dit seizoen de topscorer van de Eredivisie. De 24-jarige Iraniër sloot zijn laatste wedstrijd af met een hattrick en verzekerde zijn plaats bovenaan de topscorerslijst. Jahanbakhsh is daarmee de eerste Aziatische speler ooit die zich topscorer van de Nederlandse competitie mag noemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

onverwacht

Had hij het verwacht? Nee. Was het zijn doel? Ook niet. Zo vertelt hij in een interview. Maar toen het seizoen langzamerhand tot een eind kwam, had de buitenspeler van AZ naast een heleboel assists, inmiddels ook wel erg veel goals op zijn naam staan.

"Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht. Als buitenspeler word je normaal gesproken geen topscorer. Ik wil liever assists geven dan scoren, maar dit seizoen was het anders."

Toen hij zag dat hij bovenaan de topscorerslijst stond, koos hij ervoor om de eerste plek vast te houden.

"Dit seizoen was het echt jammer dat we geen prijs hebben gewonnen. Maar als je als AZ-speler toch nog een prijs voor de club kan winnen, is dat wel speciaal."

Fans

Naast dat Alireza Jahanbakhsh een talentvolle speler is, heeft hij ook een positieve instelling en is hij een harde werker. Daarmee heeft hij zichzelf dan ook zeer geliefd gemaakt bij de AZ-supporters. De voetballer is dankbaar voor de liefde die hij krijgt van zijn fans: "Ik ben een emotionele jongen en als ik een goed gevoel heb, dan kan ik beter presteren." Toch is het volgens hem ook tijd om de club achter zich te laten. Zo vertelt hij dat hij nu klaar voor een volgende stap.

Iran

Wat de toekomst voor Jahanbakhsh zal brengen, is nog niet helemaal duidelijk. Wel zal de in Jirandeh geboren voetballer deze zomer op het WK in actie komen voor het Iraans elftal.

Ster advertentie
Ster advertentie