Sport

Robben stopt na veertien jaar bij Oranje en neemt afscheid: "Ik heb genoten"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Robben stopt na veertien jaar bij Oranje en neemt afscheid: "Ik heb genoten"

Arjen Robben heeft na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden aangegeven te stoppen als international. De afgelopen kwalificatieperiode is niet bepaald het perfecte einde van de interlandloopbaan van de 33-jarige voetballer, maar helaas is het wel de keiharde realiteit.

Man van glas

Robben vertelt aan de NOS dat hij een hele tijd terug al overwoog om te stoppen, maar geen spijt heeft dat hij toch is doorgegaan. Tijdens het EK 2020 is de voetballer echter 36, dus hij moest een keuze maken: "De man van glas heeft het lang volgehouden, maar het is een goed moment om het stokje over te geven." Robben gaat nog wel door met voetballen bij zijn club Bayern München en wil daar nu al zijn energie in steken.

Topscore

Het Nederlandse elftal won gisteren met 2-0 van Zweden, maar dat was niet genoeg om zich te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. Robben maakte in zijn 96e wedstrijd nog wel twee doelpunten. Hij staat hierdoor gelijk met Dennis Bergkamp op de topscorelijst aller tijden van Oranje met 37 goals.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afscheid

Al voor de wedstrijd wist Robben dat dit zijn laatste zou worden. Hij moest dan ook een traan laten tijdens het Wilhelmus aan het begin van de wedstrijd. Na afloop liep hij een emotionele afscheidsronde door de Amsterdam Arena.

"Het was bijzonder, het was moeilijk, want je speelt toch ergens om. Je weet dat het je laatste kan zijn en ik wilde zo graag nog een keer laten zien wat ik kan. Maar ik denk dat ik wel een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik heb heerlijk gedribbeld en gedaan. Ik heb genoten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie