Sport

Marokko wint eerste duel Afrika Cup dankzij ongelukkig eigen doelpunt

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Marokko wint eerste duel Afrika Cup dankzij ongelukkig eigen doelpunt

Marokko is zondagavond door het oog van de naald gekropen in het allereerste Afrika Cup-duel tegen Namibië. Het elftal met Hakim Ziyech, Mbark Boussoufa en Nordim Amrabat in de basis, ontsnapte in de laatste minuut aan puntverlies dankzij een zeer knullig eigen doelpunt.

Eigen doelpunt

Bij een vrije trap van Marokko in de 89ste minuut, kopte de Namibische aanvaller Itamunua Keimuine de bal in zijn eigen doel. Een gelijkspel was misschien niet terecht geweest, want Marokko was de hele wedstrijd gevaarlijk, dankzij afstandsschoten van onder andere Hakim Ziyech en Youssef En-Nesyri.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen VAR, geen penalty

De grootste kans van Marokko had een strafschop moeten zijn, maar die kregen de Marokkanen niet nadat Amrabat gevloerd werd. Scheidsrechter Louis Hakizimana vond het geen overtreding en de VAR kon ook niet ingrijpen, want die gaat pas vanaf de kwartfinale ingezet worden op de Afrika Cup.

Volgende tegenstanders

Marokko heeft de eerste drie punten binnen en krijgt hierna nog twee moeilijke wedstrijden. Vrijdag 28 juni nemen Ziyech en zijn teamgenoten het op tegen Ivoorkust. De wedstrijd tegen Zuid-Afrika staat maandag 1 juli op het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie