Sport

Cristiano Ronaldo niet blij met coronatest: "PCR is bullshit"

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo niet blij met coronatest: "PCR is bullshit"

Het is alweer een tijdje geleden dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi tegenover elkaar stonden in een wedstrijd. Daarom keken veel voetballiefhebbers ernaar uit om de twee vanavond eindelijk weer tegen elkaar te zien spelen in de Champions League-kraker tussen Juventus en FC Barcelona. Dat gaat helaas niet door. Ronaldo zit al twee weken in quarantaine en werd deze week nogmaals positief getest op corona. De Portugees uitte zijn frustratie op Instagram.

Besmet met coronavirus

Op 13 oktober werd bekend dat Ronaldo besmet was met het coronavirus, waarna hij meteen in quarantaine ging. Vorige week donderdag werd Ronaldo nog een keer getest, maar ook toen testte hij weer positief. Uiteindelijk werd de voetballer gisteren nogmaals vol goede hoop getest, maar kreeg hij wederom slecht nieuws.

'PCR is bullshit'

Net als vele voetballiefhebbers baalt Ronaldo als een stekker dat hij vanavond niet in actie kan komen. Hij deelde namelijk een foto met daarbij de tekst: "Ik voel me goed en gezond. Forza Juve!". Vervolgens schreef hij uit frustratie in de comments: "PCR IS BULLSHIT". Die reactie is inmiddels verwijderd, maar het Spaanse voetbalprogramma El Chiringuito maakte er een screenshot van en deelde het op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Meest betrouwbare test'

Hoewel Ronaldo niet overtuigd is van de werking van PCR-testen, zijn medici en wetenschappers dit wel. PCR-testen zijn namelijk de meest gebruikte coronatests. Ook in Nederland worden deze gebruikt op de GGD-testlocaties en in ziekenhuizen. Volgens het RIVM is het daarnaast de 'meest betrouwbare test' die er op dit moment is. "De PCR-test heeft een hoge testgevoeligheid. Dat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die (nog) weinig virus bij zich draagt", valt er op de website van het RIVM te lezen.

Doordat de PCR-test zo testgevoelig is, kunnen zelfs kleine overblijfselen van het coronavirus van weken geleden nog steeds gevonden worden. Dat de PCR-testen waarschijnlijk niet feilloos zijn, toonde het NRC vorige maand aan. Zo zou een zesde tot een derde van de mensen die positief worden getest op het coronavirus mogelijk een onterechte uitslag krijgen.

8 december

Ronaldo vertrok in 2018 bij Real Madrid en heeft sindsdien niet meer tegen Messi gespeeld. Het volgende duel tussen Barcelona en Juventus vindt op 8 december plaats. Nu maar hopen dat Messi niet besmet raakt...

Ster advertentie
Ster advertentie