Sport

Nachtmerrie voor Nieuw-Zeelandse voetbalster: drie eigen goals in half uur

foto: YouTube: U.S. Soccer
  1. Newschevron right
  2. Nachtmerrie voor Nieuw-Zeelandse voetbalster: drie eigen goals in half uur

Het is misschien wel de grootste nachtmerrie van iedere voetballer: een eigen goal scoren. De Nieuw-Zeelandse voetbalster Meikayla Moore deed daar nog een schepje bovenop door maar liefst drie eigen goals (!) te maken in een half uur tijd. Mede daardoor verloor haar ploeg van de Verenigde Staten.

'Hattrick'

Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten stonden tegenover elkaar in een wedstrijd van de zogeheten SheBelieves Cup, dat ieder jaar tussen vier landenteams in het vrouwenvoetbal wordt gespeeld. Na iets meer dan vier minuten was het al raak en tikte Moore een voorzet bij de eerste paal haar eigen doel in.

Een paar tellen later was de tweede eigen goal alweer een feit. Ditmaal opnieuw na een voorzet, die ongelukkig op Moore's hoofd belandde en vervolgens achter haar eigen keepster. In de 36ste minuut scoorde Moore haar 'hattrick' door op knullige wijze de bal met haar linkervoet te raken en in haar eigen doel te tikken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Einde aan nachtmerrie

In de 40ste minuut maakte bondscoach Jitka Klimkova een einde aan Moore's nachtmerrie door haar te wisselen. Moore verliet het veld huilend en Nieuw-Zeeland verloor uiteindelijk met 5-0.

Ster advertentie
Ster advertentie