Sport

Nederland voor het eerst in de geschiedenis in EK-finale

1. Newschevron right
  2. Nederland voor het eerst in de geschiedenis in EK-finale

Het is de dames gelukt! Het Nederlandse vrouwenvoetbalteam heeft vanavond in de halve finale van Engeland gewonnen. Daarmee plaatsen ze zich voor het eerst in de geschiedenis voor de finale van het EK. Deze zal aanstaande zondag om 17.00 uur gespeeld worden tegen Denemarken.

Eerste doelpunt

Het eerste doelpunt viel in de 22ste minuut. Dankzij een mooie voorzet van Groenen kon Miedema de bal binnenkoppen. Hierna wisten de leeuwinnen de tegenstander goed onder controle te houden.

Tweede helft

In de tweede helft was het woman of the match Van Donk die het tweede doelpunt maakte nadat het helemaal fout ging in de verdediging van de Engelsen. Dat deed ze in de 62ste minuut. Hoewel de Engelsen hierna nog een paar kansjes hadden, hielden de Nederlandse voetbalsters hun hoofd koel. De wedstrijd werd afgerond met de 3-0 door Martens.