Sport

Georginio Wijnaldum breekt scheenbeen, mist mogelijk WK in Qatar

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Georginio Wijnaldum breekt scheenbeen, mist mogelijk WK in Qatar

Het ziet er helaas niet al te best uit voor Georginio Wijnaldum. De Oranje-international heeft afgelopen zondag tijdens een training van AS Roma zijn scheenbeen gebroken en kan daardoor mogelijk maandenlang niet meer voetballen.

Verder medisch onderzoek

Het is nog onduidelijk of de voetbalkunsten van Wijnaldum te bewonderen zullen zijn tijdens het WK in Qatar, dat op 20 november van start gaat. De middenvelder ondergaat de komende dagen verder medisch onderzoek waarna hoogstwaarschijnlijk duidelijk zal worden wanneer de voetballer weer het veld op mag.

AS Roma

Wijnaldum werd aan het begin van dit voetbalseizoen door Paris Saint-Germain verhuurd aan AS Roma en maakte ruim een week geleden zijn debuut bij zijn nieuwe ploeg tijdens een wedstrijd tegen Salernitana. Afgelopen weekend, toen Wijnaldum geblesseerd raakte, was de Italiaanse topclub aan het trainen voor de thuiswedstrijd tegen Cremonese.

Forza Gini

Oranje-bondscoach Louis van Gaal liet eind mei weten Wjinaldum (nog) niet mee te nemen in de selectie voor het WK, omdat de 31-jarige Rotterdammer niet in topvorm zou zijn. Door zijn blessure kan Wijnaldum er waarschijnlijk niet op rekenen dat hij nog kans maakt op een plekje in de selectie van Oranje.

Wel kan de voetballer rekenen op veel steun van zijn teamgenoten nu hij geblesseerd is. De spelers van AS Roma deden voor aanvang van het competitieduel tegen Cremonese de warming-up in shirts met de tekst: Forza Gini (sterkte Gini).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie