Sport

Deze 5 vrouwelijke freestyle voetballers doen de gekste trucs

foto: Insta/Qhouirunnisa + raquelfreestyle + lisafreestyle
  1. Newschevron right
  2. Deze 5 vrouwelijke freestyle voetballers doen de gekste trucs

Bij freestyle voetbal draait het om trucs die je doet terwijl je de bal hooghoudt. Een van de bekendste freestylekoningen is natuurlijk Soufiane Touzani, die het freestylen in Nederland op de kaart heeft gezet. Maar er is wereldwijd ook heel veel vrouwelijke talent in het freestyle voetballen te vinden. Kijk maar naar de onderstaande vrouwelijke freestylers.

1. Raquel Benetti

Om te beginnen deze Braziliaanse dame bijvoorbeeld. Raquel Benetti staat bekend om de trucs die ze uitvoert op haar torenhoge stiletto's. Of ze nu op blote voeten, sportschoenen of hoge hakken staat, ze kan de bal hooghouden als geen ander.

2. Lisa Zimouche

De nog maar 19-jarige Lisa Zimouche is al jaren een fenomeen. Ze is afkomstig uit Frankrijk, speelde ooit voor het jeugdteam van Paris Saint Germaine en werd op 15-jarige leeftijd World Female Panna Champion. Ze is het liefst op straat te vinden, waar ze tegen iedereen speelt die dat aandurft. Deze panna-koningin heeft al veel professionele voetballers versteld doen staan. Bijvoorbeeld die ene keer dat ze Balotelli een panna gaf of toen ze Ronaldinho met haar trucjes wist te imponeren.

3. QHOUIRUNNISA endang wahyudi

Qhouirunnisa uit Maleisië heeft misschien nog wat minder skills dan de rest in dit lijstje, maar ze is goed op weg! Ze is met haar freestyle-video's viral gegaan in Maleisië en heeft veel volgers op social media weten te bereiken.

4. Jasmijn Janssen

Ook in Nederland hebben we veel vrouwelijk talent. Jasmijn Janssen is Nederlands kampioen en werd dit jaar vierde op de World Freestyle Masters in Tokyo.

5. Liv Cooke

Ten slotte degene die door velen geroemd wordt als een van de beste freestylers ter wereld: Liv Cooke, die ook nog maar 19 jaar is. Ze is op dit moment dan ook wereldkampioen. Kijk maar naar de onderstaande video en je snapt meteen waarom.

Ster advertentie
Ster advertentie