Sport

Wietplantage ontdekt op televisie door tv-helikopter van wielrenwedstrijd

foto: youtube/La Vuelta
  1. Newschevron right
  2. Wietplantage ontdekt op televisie door tv-helikopter van wielrenwedstrijd

Mocht je ergens een grote wietplantage op een terras of balkon hebben staan, hou dan rekening met hardloop- of wielrenwedstrijden en de bijbehorende tv-helikopters. Anders eindig je zonder planten, zoals de eigenaren van een appartement in de Spaanse plaats Igualda. Zij hadden een wietplantage met veertig planten op het terras staan, die gespot werd tijdens de Vuelta a España, een belangrijke wielrenwedstrijd in Spanje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veertig wietplanten

Nu staat het wielrennen bekend om het gebruik van drugs, maar deze keer had het niets met de wielrenners zelf te maken. De veertig wietplanten werden op een dak ontdekt tijdens de uitzending van de wielrenwedstrijd. De tv-helikopter vloog over de plantage heen en zorgde er uiteindelijk voor dat de politie gezellig langsging en alles in beslag nam. Check de twee daken rechts in de bovenstaande video, vanaf de 34ste seconde.

Gebrek aan bewijs

De buren hadden de politie al eerder gewaarschuwd, waardoor de politie de flat al in de gaten hield. Ze hadden nog niets gedaan wegens een gebrek aan bewijs, dus konden ze ook niet ingrijpen. Pas op het moment dat de planten open en bloot te zien waren op televisie, konden ze binnenvallen en alles meenemen.

Wietteelt toegestaan

De politie zoekt nog naar de eigenaren van de flat, maar misschien komen ze toch nog goed weg. Het telen van cannabis voor eigen gebruik door particulieren, is volgens de Catalaanse wet niet strafbaar. Je mag per persoon vijf planten kweken, maar die regel kan je makkelijk omzeilen door stichtingen en verenigingen op te richten. Wat de eigenaren wel een boete van 30.000 euro kan opleveren is het feit dat de wietplantage open en bloot te zien was. Dat mag dan weer niet.

Ster advertentie
Ster advertentie