Sport

Van Nistelrooij vertrekt per direct als trainer van PSV

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Van Nistelrooij vertrekt per direct als trainer van PSV

Ruud van Nistelrooij heeft besloten te stoppen als trainer van PSV. Dat zou te maken hebben met een gebrek aan steun dat de trainer voelt binnen de club.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrek

In de afgelopen week kwam De Telegraaf al met geruchten naar buiten dat een groep bepalende spelers van PSV ontevreden zou zijn over de trainer. Daarnaast zou de trainer een moeizame band hebben met zijn assisten-trainers, Fred Rutten en André Ooijer.

Dinsdagavond vond er een gesprek plaats tussen de clubleiding van PSV en Van Nistelrooij. De clubleiding zou in dat gesprek hebben laten weten de focus te willen leggen op de belangrijke laatste competitiewedstrijd tegen AZ om daarna pas verder te praten. Naar aanleiding van dat besluit heeft de 46-jarige Van Nistelrooij besloten te stoppen.

Slechte timing

Door het plotselinge vertrek van Van Nistelrooij zullen zijn taken aanstaande zondag tegen AZ worden overgenomen door zijn assistent, Fred Rutten. PSV hoopt in die wedstrijd de tweede plek en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League veilig te stellen. PSV strijdt voor die plek met Ajax, dat drie punten minder heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie