Sport

Omar Elabdellaoui van Galatasaray maakt na 11 oogoperaties rentree op voetbalveld

foto: Instagram: @omarelabdellaoui
  1. Newschevron right
  2. Omar Elabdellaoui van Galatasaray maakt na 11 oogoperaties rentree op voetbalveld

De Noorse voetballer Omar Elabdellaoui heeft maandagavond na elf oogoperaties zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. De aanvaller van Galatasaray raakte op oudejaarsdag 2020 blind aan zijn rechteroog vanwege een ontploffende vuurpijl in zijn gezicht. Elabdellaoui was na afloop van de wedstrijd zichtbaar emotioneel en kon zijn tranen niet bedwingen.

Einde voetballoopbaan

De 30-jarige Elabdellaoui liep door het vuurwerkongeluk schade op aan zijn beide ogen en gezicht. Artsen in het ziekenhuis vertelden de oud-voetballer van Feyenoord dat hij zijn voetballoopbaan niet kon vervolgen, omdat de kans klein was dat hij zijn zichtvermogen volledig terug zou krijgen.

''Alles was donker'', vertelde Elabdellaoui over het ongeluk aan BeIn Sports. ''Ik kon niet zien of het dag of nacht was. Ik verloor het besef van tijd. Ik begon steeds meer stemmen te horen omdat ik niet kon zien. Naarmate het proces vorderde, nam mijn angst toe.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zus als donor

Om zijn zicht terug te krijgen, heeft Elabdellaoui elf oogoperaties moeten ondergaan. De Noor moest daarvoor onder meer een hoornvliestransplantatie laten doen in de Verenigde Staten. Daarbij heeft zijn zus haar oogcellen als donor aan hem afgestaan. De transplantatie verliep succesvol en maakte het voor Elabdellaoui mogelijk om weer aan voetbal te denken. Momenteel speelt de voetballer met een speciale bril, omdat zijn ogen nog altijd kwetsbaar zijn.

Emotioneel

Elabdellaoui startte maandag in de basis in het duel met Göztepe, waarin Galatasaray in de slotminuten een 2-1 achterstand omdraaide naar een zege. De Noorse international kon zijn emoties na afloop moeilijk verbergen en vertelde dat het voelde alsof hij opnieuw debuteerde. ''Ik heb een moeilijk proces doorstaan en heb veel met mezelf geworsteld. Ik sta weer op het veld en doe waar ik het meest van hou. Het is mijn droom om voor de tweede keer te debuteren, want zo voelt het. Het voelt alsof ik voor de tweede keer begin met voetballen.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie