Sport

#PlayersTogether: Premier League-spelers starten initiatief om geld in te zamelen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. #PlayersTogether: Premier League-spelers starten initiatief om geld in te zamelen

De voetballers van de Engelse voetbalcompetitie hebben hun krachten gebundeld en zijn het initiatief #PlayersTogether gestart. De Premier League-spelers hopen hiermee hun steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus.

Gesprekken

Verschillende Premier League-spelers, waaronder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, hebben een bericht over het initiatief op hun social media gedeeld. Daarin is te lezen dat een groot gedeelte van alle spelers vorige week meerdere gesprekken heeft gehad om te bedenken hoe ze kunnen helpen in de strijd tegen het coronavirus.

"Dit is een kritieke tijd voor ons land en voor onze gezondheidszorg. We zijn vastberaden om te helpen op elke mogelijke manier", staat er in het bericht. "We kunnen bevestigen na lange gesprekken met een groot aantal spelers van alle Premier League-clubs dat we ons eigen initiatief gestart zijn: #PlayersTogether."

#PlayersTogether

Voor het initiatief #PlayersTogether werken de spelers samen met NHS Charities Together (NHSCT). De NHSCT is een overkoepelende organisatie van meer dan 150 goede doelen die zich op de gezondheidszorg richten. Het doel van #PlayersTogether is om te helpen in het snel en effectief creëren en verspreiden van geldmiddelen naar waar het het meest nodig is.

Samenwerking

De spelers benadrukken in het bericht dat dit initiatief vanuit de spelers en niet de clubs of de competitie komt. "Het proberen te helpen, net zoals zoveel anderen doen in dit land, maakt echt een verschil." De spelers doneren zelf ruim 4,5 miljoen euro aan de NHS, het Engelse openbare gezondheidszorgstelsel.

"Onze gebeden en gedachtes gaan uit naar iedereen die door deze crisis geraakt wordt. Door samen te blijven zullen we dit doorstaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Ster advertentie
Ster advertentie